Pénteken megérkezett az Oktatásügyi Minisztériumból a további munkaformával kapcsolatos utasítás. Ennek értelmében teendőink az elkövetkező három hétre így foglalhatók össze:

1. Az oktatás a következő három hétben órarend és csengetési rend szerint a felsősöknek (5-8.osztály) online formában történik, alsósoknak (1-4) ahogyan az eddig is zajlott az iskolában.

2. Az első félév december 18-án befejeződik, majd következik a téli szünet, a második félév pedig január 18-án kezdődik.

3. A tanárok a továbbiakban is értékelhetnek leíró vagy számbeli jegyekkel.

4. Minden tanárnak joga van eldönteni, hogy a tervezett írásbeli dolgozatok online formában a felső tagozatokon megvalósíthatók-e, vagy sem. Amennyiben a tanár úgy dönt, hogy nem, akkor a dolgozatírást a második félévre halaszthatja. Ebben az esetben a dolgozatok beosztását újra kell tervezni.

5. A mostani egészségügyi helyzet miatt az osztályzatok száma a felsősöknél az első félévben kevesebb is lehet a kötelező kettőnél illetve négynél (a tantárgytól függően).

6. A félévi osztályzatokat a felsősöknek az iskolai oktatási modellben és az online oktatás ideje alatt szerzett jegyek alapján zárjuk le. A félévre megajánlott jegyekről a diákok időben értesülni fognak.

7. A felsős tanulóknak javítás céljából joguk van bejönni felelésre az iskolába. Ennek megvalósítását a szünet előtti hétre tervezzük.

8. Amennyiben egy diáknak indokolt okokból nincsenek osztályzatai valamelyik tantárgyból (karantén, az online oktatási forma vagy huzamosabb ideig tartó betegség miatt), az első félévben ebből a tantárgyból osztályozatlan is maradhat. Ilyen esetben nem számolunk félévi átlagot. Ezekkel a tanulókkal a második félévben tervezni kell az elmaradt szóbeli felelések, ellenőrzők és dolgozatok pótlását.

9. A továbbiakban az e-naplóba hiányzóként kell beírni azokat a felsős tanulókat, akik az online órákon nem vesznek részt. Nagyon szépen kérem a diákokat jelenjenek meg az online felületen a tanítás ideje alatt, ne történjenek kellemetlen meglepetések az igazolatlan hiányzásokból kifolyólag.

10. Arra kérem a Szülőket, ellenőrizzék gyermeküket, és buzdítsák őket, hogy vegyenek részt az online tanulási tevékenységekben. Ez az oktatási forma mindenkinek nehéz, de fogadjuk el, hogy ebben a járványügyi helyzetben ez a legjobb megoldás. Nyomatékosan kérem a Szülőket, hogy ha fölmerül bármilyen probléma, vegyék fel a kapcsolatot az Osztályfőnökkel! Minden Tanulónak és a kedves Szülőknek jó egészséget, betegség esetén mielőbbi és gyors felépülést kívánok.

Vigyázzatok, vigyázzanak magukra! Tisztelettel és üdvözlettel, Csíkos Sándor.